Secretele de la China Blue

Sfârşitul săptămânii trecute a însemnat un nou început pentru toţi cei interesaţi de cultura şi civilizaţia orientală. Mai exact e vorba despre începutul Noului an chinezesc, moment petrecut sâmbătă. La Târgu Mureş, locul unde civilizaţia europeană se întâlneşte cu cea orientală este restaurantul chinezesc China Blue.

În urmă cu şase ani, târgumureşeanul Mircea Ronea a avut inspiraţia şi curajul să pună pe picioare o afacere pe care alţi temerari nu reuşiseră, anterior, să o menţină în viaţă. A deschis un restaurant cu specific oriental. Bucătăria asiatică, în special cea chinezească a ajuns, astfel, motiv de satisfacţie pentru mulţi mureşeni.

Ceea ce părea o ambiţie riscantă s-a dovedit o investiţie bună. De la an la an restaurantul şi-a mărit capacitatea, iar calitatea serviciilor a fost îmbunătăţită permanent. Vara este funcţională şi o terasă la a cărei răcoare se poate adăposti orice amator de preparate culinare asiatice.

Miilor de mureşeni care au avut privilegiul să mănânce la China Blue li s-au alăturat multe personalităţi din toate domeniile, atât români cât şi străini: oameni de afaceri, politicieni, sportivi etc.

Aprovizionarea cu “materia primă” este făcută de la Selgros, iar mirodeniile sunt achiziţionate de la un depozit de produse specifice din Bucureşti.

Arta gătitului

Ca orice bucătărie, şi cea chinezească are secretele ei. Oricât de multe detalii aţi avea despre ingredientele folosite la un anumit fel de mâncare, să nu vă faceţi iluzia că va avea gustul de la restaurant. Există o serie de elemente care contează foarte mult în “ecuaţia gustului”. Mircea Ronea, proprietarul restaurantului China Blue ne-a oferit detalii pe această temă: “Tranşarea alimentelor, momentul adăugării ingredientelor, expunerea la flacără a preparatului, combinarea mirodeniilor, ritmul de lucru şi, nu în ultimul rând, dragostea bucătarului pentru bucătăria asiatică sunt lucruri care au un rol major în gustul unui fel de mâncare. Tranşarea cărnii sau tăierea legumelor este făcută doar cu satârul. Carnea tăiată de-a lungul fibrei are un gust iar cea tăiată perpendicular pe fibră alt gust. Tăierea este făcută în funcţie de felul preparatului. Ca ingrediente mai puţin obişnuite în bucătăria tradiţională putem aminti: sosul de soia, vinul de orez alb, oţetul negru, pasta de ardei, uleiul de susan. Multe dintre aceste ingrediente au o valoare nutritivă şi terapeutică foarte mare. Amestecul de 5 arome are, de asemenea, o valoare terapeutică mare. La fel este şi cu alternarea gusturilor: dulce, amărui, acrişor sau iute”.

Preparatele de bază la China Blue sunt din piept de pui, pulpă de porc, rasol alb de viţel, fructe de mare, toate gătite la o anumită temperatură, care să nu distrugă proprietăţile nutritive ale alimentelor. Şi, foarte important, prepararea se face la flacără deschisă, în oale şi cratiţe speciale.

Dacă la toate acestea se adaugă atenţia, inteligenţa şi priceperea bucătarului, preparatele bucătăriei chinezeşti sunt irezistibile.

Treceţi pragul restaurantului China Blue şi vă veţi convinge!

Restaurantul China Blue

Târgu Mureş, Strada Bolyai nr. 10

Tel. 0265269401

Program: luni-vineri 9-24, sâmbătă-duminică 12-24

Florin MARCEL

Sursa: www.ziaruldemures.ro

This entry was posted in presa and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.